گوی

1.

چند وقتی می شود که مدام در گوش یکی از رفقا می خوانم: «اینکه رسانه نداریم خیلی داره اذیتم می کنه! ما باید برای رسوندن حرفهامون رسانه داشته باشیم!» و البته چیزی نیست که نداند! دیگر تقریبا بداهت این مسئله روشن شده. دیروز هم که آقا در پیامی که به آقای جبلی دادند مسئله رسانه را مورد تأکید شدید و غلیظ قرار دادند که فتح دنیا، به وسیله تسخیر دل هاست. و تسخیر دل، خیلی جلوتر و کارآمدتر از فتح با توپ و تانک است. که همین الان غزه، یک شاهد خوب بر این مدعاست. با تانک تا هرجا که توانستند رفتند و هر چه قدر توانستند شهید کردند ولی باز این مردم ایستاده اند. و رسانه، در فتح واقعی یا دروغین این قلوب و دلها، واقعا موثر است. 

2.
فردا سالگرد حاج قاسم است دیگر. مگر نه؟! پارسال بود به گمانم که حاج آقا می گفت حاج قاسم باب شهادت است! باب یعنی در. دروازه. گذرگاه. ورودی. مسیر! حاج قاسم جاده صاف کن شهادت است. آن جاده صاف کنی اش در سوریه که خیلی ها را به این سعادت رساند و این جاده صاف کنی اش در کرمان که هنوز هم شهدا را دور خود جمع می کند. پارسال بود که حدود صد نفر، زن و مرد، کوچک و بزرگ، غریبه و آشنا با آن دیار، شهید شدند. دختر کاپشن صورتی گوشواره قلبی شهید پارسال بود. امسال می توانست یک سال بزرگتر شده باشد. می توانست بیشتر از خانواده اش دل ببرد. از کدام خانواده؟! خانواده ای آن ها هم الان نیستند تا دلبری دخترکی که نیستند را ببینند. خانواده ای که چند شهید تقدیم کردند؟! شش؟! هشت؟! چند نفر؟! می دانید؟! 

3.
شاید شما ندانید چند نفر. شاید یادتان رفته باشد. شاید لخت شدن دخترکی در دانشگاه با جزئیات لباس هایش در ذهنتان مانده باشد. شاید کنسرت فرضی قم مثلا. هان؟! کدامش در ذهنتان مانده؟! چهره آن دختر دانشجوی تربیت معلمی با عینک گرد یا تصویر لخت آن دخترک در دانشگاه؟! 

4.
دارم می سوزم از بی رسانه ای. ذره به ذره بدنم دارد درد می گیرد. که در چشم عده ای دختر کاپشن صورتی گوشواره قلبی فراموش شد و به جایش فلان لخت و فلان هرزه خوان بالا آمد. هرزگی را دارند توی چشم ما فرو می کنند. 

5.
حاج قاسم اگر بود، شاید اقدام می کند برای کار رسانه ای. نه مثل ادا و اطوارهای ما که آخوند بلاگر می شویم و حجاب استایل! که ته همه حرف های مان به خوب بودن خودمان برمیگردد و گرفتن تبلیغ برای کسب درآمد. نه! حاج قاسم اگر بود، جاده صاف کن مسیر شهادت در فضای رسانه ای می شد به گمانم. 

6.
از جوگیری بدم می آید. امروز آقا بیانیه بدهد راجع به رسانه، همه بریزیم پی کار رسانه! فردا بیانیه بدهد برای نماز، همه بریزیم سر نماز. نه! این مدل که نفهمیم چه می کنیم و عقبه کارها را نبینیم و کارهای قبلی را رها کنیم، نیمه کاره، خیلی اذیتم می کند. اما یاد گرفته ام، از همین حاج قاسم، نگذارم حرف آقا زمین بماند. البته در حد حرف یاد گرفته ام! درصورتی که به عمل کار برآید به سخندانی نیست!

7.
مردم دیوانه اند به خدا. پارسال شهید دادند. آن همه. باز هم امسال رفته اند موکب زده اند بر سر مسیر زیارت حاج قاسم. اینکه زن و بچه و پیر و جوان، همه و همه در شهدای پارسال ند نشان می دهد مسئله مردمی بود و هست. این ها مردمند که جاذبه حاج قاسم آن ها را چنین پای کار کشانده. نگرانند؟! اما نگرانی باعث نشده موکب نزنند. 

8.
آن اوایل کار، آقا از علوم انسانی اسلامی گفته بود. در عالم بچگی خودم دوست داشتم کاری بکنم. الان بعد از سال ها می فهمم چقدر آن زمان خام بودم. الان هم می دانم در فضای رسانه ای خامم. هیچی! صفرِ صفر. شاید هم نشود کار خاصی انجام داد. نمی دانم. اما دوست دارم اگر می شود کاری بکنم و کمی این فضای عجیب و غریب هرزگی را بشکنم. 

9.
هرز رفتن ممکن است از هرکس رخ بدهد. اما هرزگی نظام مند، کار هرکس نیست. هرزگی فردی سر جای خودش ولی ما با هرزگی نظام مند کار داریم و آن را باید از بین ببریم. 

10.
من تا به حال سر مزار حاج قاسم نرفته ام. 

نظرات  (۵)

۱۲ دی ۰۳ ، ۱۵:۴۵ هیپنو تیک
منظورتون از رسانه داشتن چیه؟
رسانه داخلی یا خارجی ‌..؟
رسانه داشتن هزینه می خواد
هزینه تولید محتوا، مکان، پرژکتور، اینترنت، نیرو انسانی، نسکافه و قهوه و کاپوچینو برای نیرو انسانی ...

ز ز آ می دونید با الهام از انقلاب اسلامی چه کار کرد؟
مردم رو تبدیل به رسانه کرد ...
همین ..
با کمترین هزینه و بیشترین اثر

تو روانشناسی رفتار مصرف کننده می گن بیشترین نوع تبلیغ ، تبلیغ دهان به دهانه... چرا؟ چون مورد اعتماد ترین افراد می گن فلان چیز رو از فلان جا بخر

و حالا این یه مرحله دیگه هم داره ...

بیاید اسمش رو بذاریم خودرسانه ای!
فرو خودش به خورش خط می ده از یه جایی دیگه ...

میان اهرم های فطری و غریزی وجود شخص رو دستکاری می کنن طوری که هربار فلان مسئله غریزی براش رخ داد با شرطی سازی نوع ۲ یاد فلان چیز هم بیفته ‌...


هربار یکی خواست بره بیرون و احساس کرد نیاز داره زیبا باشه و مقبولیت اجتماعی کسب کنه یاد ز ز آ میفته !
فرض کنید هربار یکی گرسنش می شد یاد جمهوری اسلامی میفتاد! چه تبلیغ کلانی می شد ....


خوب نبست یه سری چیزا رو اینجا بگیم .. سو استفاده میشه
اگه خواستید بخش هایی رو ستاره دار کنید ...

به هر حال از حیث روانشناسی ما یه جزوات محدودی در دست داریم، یه افراد محدودی رو هم می شناسیم اگر برای همکاری خواستید
پاسخ:
سلام

بحثم سر روش ها نبود
بحثم دقیقا اینجا بود که توی حجم هیاهو ها، کاش یه بلندگویی هم دست ما بود، که هرجا اراده می کردیم حرفمون رو می رسوندیم... حالا مخاطب قبول می کرد یا نمی کرد یه بحث دیگه است...
گاهی ما منطق واضح و شفافی داریم و همین رو هم البته چون پل ارتباطی نداریم گاهی نمی تونیم برسونیم... و این بده دیگه
سلام
چرا انقدر کلیشه ای می نویسین؟

چرا انقد حاشیه می رید؟

صریح مطلب رو بیان کنید دیگه.

الآن همین وبلاگ یه رسانه س.
بسم الله
شروع کنید فتح دنیا و تسخیر دلها کنید
پاسخ:
سلام

چرا انقدر عصبی حالا؟! :) 
آخه همه فقط حرف میزنن.
از عمل خبری نیست
پاسخ:
نه خب هستن آدم هایی که رسانه دارن برای خودشون حداقل... این نیست که هیچ کس کاری نکنه ولی نظام مند و اینا... سخته واقعا
پست قبل رو نگاه کنید...
خوندم
جوان دغدغه مندی هستی
خدا کمکت کنه



پاسخ:
دست شما درد نکنه :))
سلام
داشتم یه کلیپ نگاه می کردم راجب رسانه در آخرالزمان، یه آقای آخوند بنام حجت الاسلام کشمیری صحبت می کرد، خیلی جالب بود. یاد شما افتادم. اونو ببینید.

اینم لینکش:
https://www.aparat.com/v/x66a591
پاسخ:
سلام
کشمیری که نبود این بنده خدا انگار! یه جا دیدم یه اسم دیگه نوشت توی کلیپ

ولی مطالبش جالب بود... حالا چقدر درست باشه رو نمیدونم
ممنون بابت معرفی

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.